Sabtu, Jun 26, 2010

Perkara yang membuatkan wanita benci pada lelaki


Ada beberapa perkara yang menyebabkan wanita membenci lelaki. Kadang-kadang perkara tu boleh juga diubah. Itu pun bergantung la pada diri sendiri. maklumlah kaum lelaki ni selalunya Ego dia tinggi kan. So kepada lelaki-lelaki diluar sana tu, tunggu apa lagi. Cuba la hindarkan diri dari perkara-perkara ni:

  1. - Kuat kencing : ehee bukan kencing tu la..maksud aku kuat kelentong a.k.a kuat bohong. Lelaki ni selalu selalu kencing pasangan dia kalo nak terlepas dalam sesuatu hal. Pokoknya asalkan dia lepas, macam-macam helah yang dia akan bagi.

  2. - Terlalu Pentingkan Kawan-kawan dia : Lelaki juga selalu bagi alasan yang mereka ada hal dengan kawan-kawan kalau diajak dating oleh wanita. Kadang-kadang tu sampai ada yang sanggup batalkan semata-mata nak tengok bola dengan kawan-kawan.

  3. - Tak reti nak menghargai : kadang-kadang si lelaki ni memang tak pandai nak menghargai mahupun dari segi perbuatan atau pun perasaan. Ye la sekali sekala tu cuba la puji si dia tu ke, bagi hadiah ke sebagai tanda kita betul-betul menghargai mereka.

  4. - Pengotor : Ada lelaki yang kadang-kadang seluar dia tu pakai sampai sebulan baru reti nak basuh. Alasan dia sebab tak kotor lagi. Macam-macam la sifat pengotor si lelaki ni, meludah merata la.

  5. - Panas baran : yang ni pulak kes pantang ada salah sikit je nak marah sampai berkerut-kerut dahi tu. Lelaki spesis ni kadang-kadang suka marah tak bertempat. Kalo yang jenis marah mulut ja kira ok lagi. Kalau yang jenis marah sampai naik kaki tangan tu cm ne?

  6. - Kuat cemburu : cemburu ni baik sebenarnya. Ye la bak kata orang cemburu kan tandanya sayang. Tapi kalau dah terlampau kuat cemburu tu susah juga. Ye la mau tak selesa si perempuan tu sampaikan nak buat apa pun susah.

  7. - Ego : Ni la sebenarnya master mind kepada semua perkara ni. Lelaki dan ego memang dah serasi ada persamaan yang mengatakan lelaki=ego. kalau ego sikit-sikit tu takpe kot.

  8. - Mengongkong : benda ni la yang buat wanita cepat sangat rimas dengan lelaki. Mana tak nye, nak buat tu tak boleh, buat ni tak boleh. Kalau nak pergi mana-mana tu kena buat report lengkap la nak katakan. Sampai ke tahap macam tu la lelaki mengongkong.

  9. - Dan yang last sekali Curang : tak pun main kayu tiga la. lelaki ni jenis pantang nampak perempuan cantik sikit terus nak kacau. Itu kalau perempuan tu yang goda dia macam mana?.

So bagi lelaki-lelaki yang kat luar tu, cuba la elak dari perkara-perkara ni. Kalau dah dapat elak tu confirm wanita-wanita semua senang berdampingan dengan anda.

Mohamad Nur Hidayat
7 Sudu Updated at:

20 comments so far. What are your thoughts?

  1. susah nak cari laki bukan camtu =.=

    BalasPadam
  2. ada lagi ke lelaki yg memenuhi ciri2 tu semua zaman skrg nie?

    BalasPadam
  3. haha. btul. ego tuh yg plg buat pmpuan rse nk tinggai je tu. xp

    BalasPadam
  4. apapun perempuan kena faham kenapa laki2 tu berperangai mcm kat atas ni, except yg pengotor tu.. klu tak dpt nk fhm, tgal je

    BalasPadam
  5. patot ar pompuan bencik kat aku..ehehe

    BalasPadam
  6. melawat dari geng blogger..huhuhu^^,

    BalasPadam
  7. salam..

    alhamdulillahh en tunang sy tak suke mengongkong sy hehe..tp tang ego tu enth la...sbb sy pon jarang jumpe huhu

    BalasPadam
  8. nosembilanbelasAhad, Jun 27, 2010

    hidup ini penuh perjuangan..dan kekadang ada la gak..perjudian... cuba dan cuba lagi

    BalasPadam
  9. yg last tu patut ke ttmpat pertama!! :P

    BalasPadam
  10. ada punya..cari je..jumpa la nanti

    BalasPadam
  11. biasa la 2 xda yang perfect dlm dunia ni kan

    BalasPadam

 
back to top