Selasa, Oktober 19, 2010

Gravatar Element Penting Dalam Berblog


Kenapa aku katakan Gravatar penting dalam berblog. Kita semua tahu bukan semua orang menggunakan platform yang sama. Setiap orang menggunak platform yang berbeza contohnya Blogger atau Wordpress.

Fungsi Gravatar ini ialah untuk menyerikan lagi ruangan komen supaya setiap orang yang menghantar komen mempunyai identiti yang tersendiri. Jika kita tidak mempunyai akaun Gravatar ini, komen yang kita tulis pada blog yang menggunakan platform seperti Wordpress akan menggunakan avatar default pada komen kita.

Bagi yang tiada akaun gravatar tapi komen di blog aku akan menggunakan default avatar seperti ini.
Lebih baik daftar akaun Gravatar supaya kita lebih lagi dikenali. Pastikan akaun Gravatar menggunakan email yang selalu kita gunakan untuk ruangan komen. Rujuk video dibawah untuk info lebih lanjut mengenai Gravatar
Klik sini untuk ke website Gravatar

Mohamad Nur Hidayat
7 Sudu Updated at:

8 comments so far. What are your thoughts?

  1. baru aku tau info ni thanks bro, cuba tgk lain tak bila aku dtg komen skrg hehe

    BalasPadam
  2. aku gunakan gambar muka aku je hehe
    biar orang kenal aku dengan gambar baju HPA ;)

    BalasPadam
  3. ha macam ni baru smart

    BalasPadam
  4. bro syafrizal memang bergaya dengan baju HPA tu :)

    BalasPadam
  5. hehe sampai ada awek tegur... "abang ni yang HPA tu kan?"
    kui kui kui :)

    BalasPadam
  6. uish kalau dah sampai awek tegur confirm x buka dah baju tu 8)

    BalasPadam
  7. abang hpa tuh..memang femes.. hehe... aku punya nie nak tukar gambar la... nie time muda2 nie..hehe

    BalasPadam
  8. cari la gambo tua sikit letak :[

    BalasPadam

 
back to top