Sabtu, Oktober 09, 2010

Wanita Kaum Yang Lemah?



Wanita sering kali menggunakan alasan bahawa mereka merupakan kaum yang lemah. Di abad ini adakah wanita masih lagi lemah? Itu persoalan yang timbul mengenai isu ini.

Tidak dinafikan wanita secara semula jadi memiliki sifat lemah lembut dan sopan santun. Adakah sifat-sifat ini menunjukkan bahawa wanita itu adalah kaum yang lemah? Jika diperhatikan sekarang. Sudah ada wanita yang memimpin sesebuah persatuan, syarikat malah ada juga wanita yang sudah memimpin sesebuah negara.

Adakah ini masih lagi menunjukkan bahawa wanita masih lagi lemah? Sebut saja dalam bidang apa sekali pun telah ada penguasaan dari kaum wanita. mahu dari bidang ketenteraan malah ada juga angkasawan dari kalangan wanita.

Bagi wanita di Malaysia jangan sesekali merasakan bahawa anda ialah kaum yang lemah. Bangkit dan buktikan bahawa kaum wanita tidak selemah yang disangka. Tunjukkan pada kaum lelaki yang anda boleh melakukan semua perkara yang boleh lelaki lakukan ( kecuali kencing dalam botol ).

Bagi kaum lelaki yang rasa kuat tu macam mana kalau bertembung dengan wanita-wanita ini?




Teringat Uncle cakap “sekali dia kemut boleh putus”. Kalau ada awek macam ni mesti keselamatan terjamin kan?

Mohamad Nur Hidayat
7 Sudu Updated at:

30 comments so far. What are your thoughts?

  1. yeah!wanita memang tak lemah cuma lebih sensitif dari lelaki.
    takut tengok Ms. Muscle. tough bhai

    BalasPadam
  2. Uiiiiii....kalo macam niii...memang putuih leee.....kekeke

    BalasPadam
  3. Salam Dayat!

    Kami tak lemah! Tapi kami penuh dengan kelembutan.. ngehhhh..
    Jangan di sangka nampak lemah tapi x kuat.. bila berhadapan situasi runcing kadang2 wanita lebih relax.

    Amboi! your last word.. simpan2 sikit =P

    BalasPadam
  4. mak ai..takutnya tengok badan minah2 ni..aww..hehe

    BalasPadam
  5. memang terjamin sbb tada awek len berani kaco pakwe dia.ngehehehe

    BalasPadam
  6. dapat cam Zaira atlet angkat berat malaysia tue pun dah kira ok dah.. dari die mula2 masuk angkat berat masa form 4 kot.. bro dah minat kat dia he..23x

    BalasPadam
  7. Erkk tak sanggup nak tgk..huhu

    BalasPadam
  8. lemah dr segi lain..dr segi iman mungkin...rasenye dlm agama pn ade psl ni kan..hurm..kalau dah badan cm gmbo atas tu..haha..takot kot!

    BalasPadam
  9. Fuhhh, cantik body.... hahahaha... ;)

    BalasPadam
  10. [...] ini aku ada tulis entry yang menunjukkan wanita sering menggunakan kelemahan mereka sebagai alasan. Klik sini untuk baca entry itu. Berbalik kepada tajuk, adakah lelaki masih lagi kuat pada hari [...]

    BalasPadam
  11. aik.. jgn ckp kuat2 :)

    BalasPadam
  12. haaa nak simpan la yg last tu :D

    BalasPadam
  13. dah jtuh cta ke bro

    BalasPadam
  14. kalo bini macam ni along datang rumah tak minta hutang

    BalasPadam
  15. yang tu memang pasti

    BalasPadam
  16. kekeke tak boleh tahan ke

    BalasPadam
  17. taste bro yang macam ni ke :)

    BalasPadam
  18. dah google yang ni paling cute :)

    BalasPadam
  19. mana tau badan ja macam tu tapi dalam hati ada taman

    BalasPadam
  20. he...23x maksud bro badan cam Zaira... yang tue bro suka la.. sedap je di peluk... mantap he..23x

    xtau la kat google ade ke x muka dia...

    BalasPadam
  21. yied nanti cari calon awek cam ni tau. boleh jaga yied :)

    BalasPadam
  22. tapi kalau macam kat atas tu patah badan kita kena peluk

    BalasPadam
  23. xde la cam tue...

    bro try google.. xjumpa pun gambar comey die hhuhuh

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSH2JLy_KB-CT5Q8FyzyXI-uPXPEdH0mdIu7tIpzHmnk2tRXYU&t;=1&usg;=__ME8_YmPjaOdu6y3PeGIx9sUAwJU=

    try tgk kat link nie

    BalasPadam
  24. huh cantik..gmbo ngn badan ketul2 tak ada ke bro

    BalasPadam
  25. tang tue mu kena cari sendiri la ek... ade je yang berketul..

    tp tiap kali yang bro tengok kat tv.. just nampak ketul satu part je he...23x geram tue

    ops bro lelaki tulen he...23x gile ape xberselera tengok part tue

    BalasPadam

 
back to top